Workforce Management | Querio
15540
page-template-default,page,page-id-15540,qode-quick-links-1.0,siteorigin-panels,siteorigin-panels-before-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workforce Management

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over workforce management systemen. Ook Querio wordt vaak tot deze categorie gerekend. Het klinkt allemaal heel mooi en is tamelijk vleiend, maar eigenlijk is het niets meer dan waar we al jaren mee bezig zijn: een systeem waarmee medewerkers zo efficient mogelijk  kunnen worden ingezet, waarbij rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid, de competenties, de wensen van de medewerkers en de kosten.

Beschikbaarheid

Binnen organisaties wordt gebruik gemaakt van de diensten van mensen. Wanneer we deze willen inzetten, moeten ze wel beschikbaar zijn. Enerzijds omdat ze naast hun werk ook nog een leven hebben en anderszijds omdat ze simpelweg niet twee dingen tegelijk kunnen doen of op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn.

Competenties

Naast beschikbaarheid is geschiktheid van belang. Welke medewerkers in een organisaties beschikken over de competenties of kwalificaties om een bepaalde taak uit te kunnen voeren. Medewerkers en taken kunnen aan competenties worden gekoppeld. Deze worden door het systeem gebruikt om medewerkers te 'zoeken'die geschikt zijn voor de uitvoering van een bepaalde taak.

Wensen van medewerkers

Mensen hebben ook veel taken naast hun werk. Deze taken kunnen willekeurig over de week verdeeld zijn. Om de medewerker hierin goed te ondersteunen, houdt Querio rekening met de individuele wensen van de medewerkers.

Relatieve kosten

Wanneer een organisatie kostenefficient werkt (en dat is meestal zo), kan er rekening worden gehouden met de (interne) kostprijs van personen in een organisatie. De balans tussen vaste medewerkers en de flexibele schil, kan zo optimaal worden benut. Ook andere parameters kunnen hierin worden meegenomen.

Meer weten?

Meer weten over hoe Querio dit doet? Neem contact op ons op (info@querio.nl) of bel ons op (085) 785 60 19.