Plannen in de zorg | Querio
14936
page-template-default,page,page-id-14936,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Plannen in de zorg

De budgetten in de zorg staan onder druk. Met minder mensen, meer werk verzetten. Dat kan, maar dan moeten de activiteiten van de medewerkers goed worden gepland

Plannen van medewerkers

Medewerkers kunnen op handige wijze ingepland worden. Daarbij kan er natuurlijk gepland worden op datum en tijd. Maar ook locaties, taak, activiteit behoren tot de mogelijkheden. Verpleegkundigen, artsen op een poli, ondersteunend personeel kunnen allemaal worden meegenomen. Ongeacht of het nu een kleinere huisartsenpraktijk is of een grote afdeling van een ziekenhuis.

De planners hebben tal van gegevens tot hun beschikking tijdens het plannen, zoals het totaal aantal gewerkte uren, de omvang van de aanstelling (fte) etc.

De weergave van het rooster/planning is volledig configureerbaar: de kleuren, de bijschriften, de codes, alles kan door de planner of de organisatie zelf worden aangepast. De planningen kunnen rechtsreeks in de browser worden ingetypt en kunnen gekopieerd en gesleept worden.

Normbezetting

Bij het plannen is het handig om te weten of er genoeg medewerkers om het werk uit te voeren.
Querio heeft hiervoor normplanningen, die zelfs rekening kunnen houden met de competenties van medewerkers. Wanneer deze optie wordt gebruikt, is in een oogopslag te zien of de normbezetting voor een bepaalde dag wel of niet wordt gehaald.

Competenties

In de zorg zijn handelingen en verrichtingen die zijn voorbehouden aan bepaalde groepen personen. Wanneer personen gepland worden die niet over de juiste competenties voor een bepaalde taak beschikken, dan zal Querio hiervoor een waarschuwing afgeven. Deze functie is ook heel handig bij het zoeken naar vervanging bij ziekte.

Overuren en onregelmatigheidstoeslag

Querio kan meer vastleggen dan plangegevens, data zoals ORT (onregelmatigheidstoeslag), overwerk, vakantie en ziekte kunnen ook overzichtelijk worden vastgelegd en in heldere overzichten worden getoond.

Urenverantwoording

Querio beschikt ook over een urenverantwoordingsmodule: de medewerker kan op zijn eigen Querio pagina de uren verantwoorden en eventueel aanvullen met informatie over overwerk, ORT en ziekte. Wanneer goedkeuring van deze gegevens door een derde (bijvoorbeeld een teamleider) gewenst is, kunnen in Querio medewerkers de fiatteurs rol krijgen.